Aici voi pune fotografii și filmări mai mult sau mai puțin profesionale, amuzante și ciudate în sensul negativ, realizate de mine din 2005 până în prezent (de când am cameră foto digitală). Am câteva mii de poze și probabil îmi va lua câteva luni să fac ordine prin ele și să le selectez pe cele mai bune, pe care să le bag și prin Adobe Photoshop.
Furtună cu fulgere
Ouăle vecinului de la 2
Om cu handicap (fraudulos?) își apără locul de parcare prin violență
Un video filmat de mine care a ajuns celebru, difuzat de mai multe televiziuni nationale. Se intampla in Ploiesti, Bariera Bucuresti, bloc 9B.
Omul cu handicap vine acasa, gaseste ocupat locul de parcare rezervat lui, parcheaza alaturi si reclama la politie ca cineva a parcat pe locul lui, politia vine, pleaca, omul cu handicap ramane in strada vreo ora asteptand proprietara masinii parcate pe locul lui, iar cand aceasta vine, in loc sa o lase sa plece, devine violent (0:24), ii loveste masina si o impinge ca sa nu poata pleca si sa zgarie si masina alaturata (0:54), in final pleaca (1:52) dupa 1 minut revine politia (3:10)… care a ratat momentele de violenta.
Sa fie handicapul obtinut fraudulos, sau chiar are probleme ascunse? Parerea mea e ca astfel de locuri de parcare ar trebui acordate doar celor cu handicap fizic.
A parca calul regulamentar
Dorel transportă un Smart
Pentru această mașină agabaritic de mică, Dorel de la Buzău a adus un camion cu platformă de 6 metri și remorcă de 10 metri (poză făcută de mine pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 colț cu Aleea Industriei).
Cel mai frumos cartier
Șoseaua Nordului și Strada Cameliei închid un perimetru de 900 x 500 metri, o zonă de verdeață și liniște lipsită de trafic, cu câteva alei-parcări care se înfundă (puteți vedea că în 9 din cele 10 minute ale videoului în care am mers pe jos 1 km nu trece nici o mașină pe lângă mine).
Conform regulilor de urbanism din anii 1960, distanța minimă între blocuri este de 30 metri (distanța minimă a devenit 20 metri la sfârșitul anilor 1960 și 12 metri în anii 1970). Centrul cartierului e ocupat de școli și grădinițe astfel încât copii nu sunt nevoiți să traverseze străzi intens circulate.
Mai mult, Nord e singurul cartier din Ploiești care are terenuri de fotbal.Cartierele comuniste construite după 1975 s-au făcut cu blocuri aliniate stradal și înconjurând parcarea din spate, puțin spațiu verde și unele cartiere neavând nici o școală (exemplu: Mihai Bravu).