Harta acoperă 8192 x 6144 metri și pot printa la dimensiuni: 1024 x 768 mm (scară 1:8000), 1638 x 1228 mm (scară 1:5000), 2048 x 1536 mm (scară 1:4000), (dimensiunea hărții propriu-zise). La asta se adaugă chenarul, lista străzilor și spațiului liber până la marginea foii. La scara 1:8000 numerele blocurilor vor fi 1 milimetru înălțime așa că nu recomand printarea la scări mai mici.
Harta se poate personaliza în cantitatea de informații incluse pe hartă (activați și dezactivati layerele din PDF), sau pot schimba culorile și grosimea liniilor, dar și inserarea logo-ului firmei dumneavoastră.
Preț pentru 1 hartă: 50 euro hartă cu străzi, 100 euro hartă cu străzi și blocuri, plata cu card sau PayPal, sau 250 / 500 lei cash dacă vreți să ne întâlnim. Dacă vreți 2 hărți sau mai multe, de la a doua încolo vi le dau la jumătate de preț. La suma care mi-o dați mie se adaugă pretul tipăririi în funcție de dimensiunea dorită, 40 lei pe metru pătrat de autocolant sau mai scump dacă vreți pe plastic forex.
Preview PDF (dați click pe poză și vă puteți juca cu layerele)
Observați câtă atenție am dat formelor blocurilor, toate blocurile identice din Ploiești au aceeași dimensiune pe hartă. Am scris numerele blocurilor și numele școlilor.
Aștept părerile și sugestiile voastre, harta fiind desenată pentru VOI, nu pentru mine, voi continua să aduc modificări hărții în funcție de dorințele clienților.
La scurt timp după ce m-am conectat la internet în 2005, văzând că nu există hărți digitale cu numerele blocurilor, am decis să desenez voluntar propriile hărți în AutoCAD și apoi colorate în Paint, pentru Ploiești (18 hărți pe cartiere) plus alte 12 orașe din împrejurimi, pe care le-am distribuit gratuit în format digital PNG. Am făcut statistici ale numărului de blocuri și apartamente pentru toate orașele de pe raza de 100 km din jurul Ploieștiului, plus planurile blocurilor standard.
Pasiunea a evoluat în 2008 către arhitectura internațională și nu m-a mai interesat România până în 2018 când am desenat o nouă hartă în AutoCAD a întregului Ploiești, pentru a o vinde în format tipărit celor care vor o hartă de perete în birou. Tot în 2018 am început să centralizez datele tehnice ale blocurilor într-o bază de date Excel pentru afișarea ca hartă interactivă.
Harta Ploieștiului are aproximativ 8 x 6 km ceea ce acoperă aproape tot teritoriul administrativ al orașului (exceptând zona industrială Teleajen și zona de la sud de Hipodrom unde nu e mare lucru de văzut). Mai exact are 8192 x 6144 metri, din motive artistice am desenat totul pe baza sistemului de numerație în baza 2, străzile având unghiuri gen 1:8, 1:4, 3:8, 1:2, 5:8, 3:4, 7:8, etc, având capetele în puncte divizibile cu 64, 32, 16 metri, etc. Careajul „kilometric” al hărții având 1024 x 1024 metri.
Datorită vânzărilor SLABE ale hărții tipărite a Ploieștiului, am decis să NU mai desenez hărți în AutoCAD pentru vânzare în format tipărit pentru alte orașe. Am început extinderea bazei de date cu blocurile din București în 2020, ceea ce necesită de 5 ori mai puțin efort ca harta desenată, harta interactivă ajută oamenii de rând cu informații gratuite, iar ocazional firmele cumpără bazele de date.
Posibile hărți ale altor orașe
Pentru cei din alte orașe care vor întreba dacă pot desena hărți pentru ei: teoretic pot desena pe baza pozei din satelit, dar harta niciunul alt oraș nu va atinge nivelul de detaliere al Ploieștiului, va avea doar străzile, fără blocuri, școli, denumiri industriale, etc.
Pe lângă poza din satelit, am Ghid Municipiul Ploiești din 1981 care are hărți de cartiere cu numerele blocurilor, încă o hartă similară din 1993 pe care apar TOATE străzile, un PDF din 2005 cu denumirea corectă a străzilor, Plan Urbanistic General de pe care am luat delimitările exacte din zonele industriale și denumirile fabricilor (denumiri care între timp s-au schimbat sau au fost demolate și reconstruite mall-uri și compexe rezidențiale).
De notat că harta din Pagini Aurii e o porcărie cu multe străzi lipsă, denumiri ortografiate greșit, sau străzi în realitate înfundate care pe hartă apar că nu se înfundă. Google Maps, Yahoo Maps și Open Street Maps, toate realizate de voluntari de asemenea au străzi lipsă sau cu denumiri greșite.
În 2007 am desenat o harta cu străzi și la Târgoviște pe care o pot moderniza ca în cazul hărții Ploieștiului din februarie 2018, FĂRĂ blocuri. În 2008 am desenat și o harta a Bucureștiului în proporție de 40% când am decis să abandonez toate proiectele legate de România.
În Iulie 2018 am desenat o hartă cu străzi și blocuri a orașului Plopeni pentru că este unul din orașele mele preferate din punct de vedere urbanistic, neavând case amestecate printre blocuri. Am experimentat un alt standard de desenare cu străzi late de 8, 12, 16 metri și text de 5 metri atât la străzi cât și la numerele blocurilor, ceea ce face harta mai realistică ca cea a Ploieștiului, dar în cazul orașelor mari, astfel de text ar fi prea mic.
O hartă a orașului Câmpina cu străzi și blocuri, acoperind de 4 x 5 km, este teoretic posibilă că Open Street Maps conține numerele blocurilor, va lua câteva zeci de ore și ținând cont de populația orașului 1/6 din cea a Ploieștiului, șansele de profit sunt minime.
Cum a început pasiunea pentru desenat hărți
Bunicul meu colecționa atlase geografice și hărți din perioada comunistă pe care le studiam în fiecare zi. Ca de obicei, când vedeam ceva îmi doream să fac și eu același lucru. La vârsta de 6-8 ani am desenat pe format A0 și A1 câteva contururi de străzi folosind șabloane din plastic, după care am colorat străzile în cazul a 2 desene. Într-unul din desene am colorat zonele dintre străzi și nu străzile. Citiți mai multe pe pagina Copilăria lui Teoalida.
Pe la 12 ani aș fi vrut să desenez și o hartă a României, dar fiindcă la vremea respectivă nu aveam alte programe de desenat decât Paint și AutoCAD, nu am reușit să fac nimic semnificativ.
Cum mi-a venit ideea de a desena harta Ploieștiului cu blocuri
În 2003, la vârsta de 14 ani am prins o pasiune de a mă plimba prin oraș, în special prin zonele de blocuri, un fel de explorator urban. Aveam o carte „Ghid Municipiul Ploiești„, publicată în 1981, conținând harta Ploieștiului cu străzi plus hărți cu cartiere individuale, detaliate cu blocuri. Pot zice că acea carte mi-a dat inspirația să desenez hărțile în stilul în care le-am desenat.
În octombrie 2004 m-am conectat la rețeaua de calculatoare (LAN) din Bulevardul București (devenită RakNet în 2005) și am fost șocat văzând câți oameni nu cunosc orașul și folosesc expresii gen „locuiești în al 3-lea bloc din spatele blocului de la statia de autobuz”.
Aveam timp liber și m-am gândit că pot crea ceva util și ajuta lumea să cunoască mai bine orașul, plus că nu eram mulțumit de hărțile noi existente pe piață. Am desenat o hartă 3D a blocurilor din Bariera București unde era rețeaua noastră, iar în 2005 am extins munca la întregul oraș, desenând 18 hărți de cartiere în format GIF atât în 2D cât și 3D, ceea ce s-a dovedit o pierdere de timp. Hărțile le-am verificat pe teren prin plimbările mele. Pe lângă hărțile de cartiere am făcut și o hartă de ansamblu a Ploieștiului GIF cu rezoluția 4096 x 3072 pixeli care conținea toate străzile dar doar 100 străzi aveau denumiri, fiind desenate de lățime dublă pentru a permite punerea denumirii de 10 pixeli. Toate hărțile aveau erori de dimensiuni și unghiuri, fiind realizate pe baza unei hărți tipărite fără altă referință. Am distribuit hărțile pe hubul de DC++ al rețelei RakNet și pe Yahoo! Messenger, pe care majoritatea persoanelor aveau 14-18 ani.
În 2007 am lansat o nouă ediție a hărților, aducând multe corecturi în special la proporțiile elementelor din hartă, deși hărțile 3D fusese mai apreciate, am ales ca noua ediție să fie doar 2D. La Ploiești am lucrat cam 3 luni iar ulterior am continuat munca desenând și orașele mici din jurul Ploieștiului.
Harta orașului Plopeni a fost prima hartă realizată de la zero, pe baza unei schițe în creion, fără a știi nici măcar străzile în avans (vedeți poza).
În 2007 am descoperit că Yahoo! Maps are în zona Ploiești o poză din satelit de înaltă rezoluție (Google Maps nu avea), ceea ce mi-a permis în 2008 să refac harta de ansamblu a Ploieștiului la o precizie nemaiîntâlnită anterior.
În 2008 mi-a fost blocat accesul la hubul DC++ RakNet și nu prea am mai avut contact cu lumea. În 2009 mi-am făcut site iar în 2010 am postat pe site și hărțile, la download gratuit. Acesta a fost momentul în care hărțile au ajuns și pe mâna oamenilor serioși (nu doar copii și pirați care pierd timpul pe DC++) printre care firme de taxi și curierat care ar fi trebuit să mă plătească pentru utilizarea hărților.
Simultan cu hărțile am desenat planuri de blocuri și statirtici ale numărului de blocuri și apartamente, pentru toate orașele la care am desenat hărți dar și pentru câteva orașe în plus, inclusiv București în 2008. Din asta am prins o pasiune pentru urbanism din România Comunistă care ulterior, în 2008, a evoluat într-o pasiune pentru arhitectura globală (internațională) și am început să proiectez propriile concepte de blocuri din care am câștigat și niște bani.
Hărțile fusese realizate prin desenarea contururilor în AutoCAD, exportate în bitmap prin print screen-uri, apoi în Paint adăugam culori, numerele blocurilor, simbolurile de case, copaci, etc. O procedură costisitoare ca timp care făcea imposibilă personalizarea hărții pe nevoile clienților.
Aveam o obsesie pentru a desena la dimensiuni exacte pe axele X și Y, rotunjite la 64, 32, 16 metri, majoritatea blocurilor având 24 x 12 metri atunci când erau în unghi drept, însă când erau oblice aveau alte dimensiuni.
Le distribuiam în format bitmap (PNG) pentru vizualizare pe ecran, pentru că nu toată lumea are AutoCAD să deschidă fișiere .DWG. Rezultatul a fost o operă de artă digitală, dar și utilă ca de exemplu găsirea unui bloc, utilă pentru firmele de taxi și curierat, etc, însă inutilă pentru măsurători, importare într-o aplicație de navigație, sau alte scopuri mai profesionale.
Cumpara colectia Harti de la Teoalida – editia 2007
Cum am ajuns la harta actuală
În 2008 și 2009 câteva persoane mi-au oferit bani să fac o hartă a întregului Ploiești detaliată cu blocuri ca hărțile de cartiere, dar datorită dimensiunii orașului, asemenea hartă ar fi fost prea greu de realizat prin procedura la care desenam la vremea respectivă, indiferent de suma plătită. În plus împlinisem 18 ani și viața mi-a adus alte responsabilități.
În 2012 am descoperit că AutoCAD 2007 a introdus opțiunea de export ca PDF (anterior folosisem doar AutoCAD 2002 și 2006), ceea ce îmi permitea să realizez hărți vectoriale care să conțină mai multe detalii ca cele bitmap. Dar nu m-am grăbit să încep datorită numărului mic de vizitatori pe secțiunea în română a siteului.
Am descoperit un grup de clienți care cumpără hărți de perete pentru a le pune în birouri, lucru imposibil cu hărțile din 2005-2007. În urma discuției cu un potential client în 2014, m-am gândit că ÎN CAZUL în care voi mai desena hărți, acesta vor fi personalizate pe nevoile clientului, stilul de desen trebuie simplificat, trebuie găsit un compromis al calității și detaliilor pentru economisirea timpului, și NU vor mai oferi hărți gratuite pentru uz personal.
O posibilă soluție ar fi desenarea axelor strazilor, dublate la o anumită lățime, blocurile desenate simplu dreptunghiular fără formă sau dimensiune precisă și adăugat numărul blocului. FĂRĂ rotunjiri ale contururilor străzilor, fără parcări și alei dintre blocuri, fără numărul de etaje, fără simboluri grafice, case, copaci, etc (elemente incluse în hărțile din 2005-2007). Și fără verificări pe teren. Asta ar reduce timpul de execuție cu 80-90%.
Am mutat secțiunea în română a site-ului pe un nou domeniu www.teoalida.ro și numărul de vizitatori a crescut, am decis să mă reapuc de cartografie în Ianuarie 2018, după 10 ani de absență, m-am apucat să îmbunătățesc harta de ansamblu a Ploieștiului desenată cu 10 ani în urmă, prin a reduce lățimea străzilor și a pune denumirea fiecărei străzi. Am postat-o pe site în Februarie, iar în prima lună am fost deja contactat de 3 persoane care voiau să cumpere o hartă de perete, toți au vrut ca harta să conțină blocurile.
Adăugarea contururilor si numerelor blocurilor pe hartă a durat cam 100 ore lucrând intermitent timp de 3 luni, fiind nevoit să modific multe străzi deoarece nu fuseseră desenate tocmai la unghiul corect. Am actualizat Harta Ploieștiului cu construcțiile apărute recent (Parcul Municipal Vest, supermarket-uri, mall-uri, etc), exceptând denumirile zonelor industriale care rămân conform PUG care nu a mai fost redesenat din anii 1990. Finalizată în iunie 2018.
În August 2019, la cererea unui client (ISU) adăugat lista străzilor din Ploiești pe lateralul hărții, cu careajul indicat, careajul fiind schimbat în 512 metri, folosind Nomenclatorul Stradal 2017 pentru corectitudine denumirilor (Google Maps și OpenStreetMaps are multe străzi cu denumiri ortografiate greșit), ocazie cu cu care am adăugat pe hartă câteva străzi omise (e vorba de străzi înfundate de maxim 3 metri lățime, invizibile din satelit).
Harta interactivă a blocurilor
Tot în ianuarie 2018 am compus în Excel o bază de date cu datele tehnice ale blocurilor, mi-a luat cam 20 ore, pentru a afișa informații gratuite în Google Maps, publicată în Februarie 2018 pe www.teoalida.ro/harta-ploiesti (din 2022 www.hartablocuri.ro/ploiesti).
Am dat email-uri la câteva agenții imobiliare cu link la harta interactivă și să îi intreb dacă vor o hartă de perete în birou (fără ale spune prețul) și am primit răspunsuri că sunt interesați mai mult în baza de date. Apoi le-am spus prețul: 100 euro pentru fiecare.
Fiindcă majoritatea sunt interesați (doar) de anul construcției, în 2020 am făcut hărți provizorii pentru restul orașelor mari, cu poligoane pe cartiere colorate în funcție de cincinalii de construcție, ca ulterior să adaug detaliile fiecărui bloc. La sfărșitul anului 2021 baza de date a ajuns la peste 26.000 blocuri, fiind completă pentru București și 5 județe. Estimând ~100.000 blocurilor în România, centralizarea datelor mi-ar lua 10+ ani, dacă nu participă și alte persoane.
A devenit cel mai popular proiect realizat de mine, motiv pentru care în februarie 2022 l-am mutat pe un domeniu dedicat: www.hartablocuri.ro.
Felicitari, as dori sa stiu daca pentru Ploiesti aveti o harta cu blocurile de 10 nuvele? Daca da, o astept la adresa [email protected]. Multumesc.
Cum adica harta cu blocurile de 10 etaje? O harta nu poate fi facuta altfel decat cu TOATE blocurile. Cele de 9 si 11 etaje nu te intereseaza?
Uite discutia de pe email cu clientul. Ce sa inteleg? Cum il pot ajuta?
EU: Cum adica harta cu blocurile de 10 etaje? O harta nu poate fi facuta altfel decat cu TOATE blocurile. Cele de 9 si 11 etaje nu te intereseaza?
Verifica si site-ul ca am primit imediat email ca cineva a dat comment…. mersi, dar de ce unii ignora chatul din dreapta-jos?
EL: Ma intereseaza, ca pe harta sa fie evidentiate cele cu 10 nivele.
EU: In caz ca n-ai observat, la toate blocurile am scris numarul de etaje… acum gandeste-te si tu cum s-ar putea evidenta, cumva prin decolorarea celorlalte?
EL:Va rog, imi puteti trimite acea harta sa o pot printa, o folosesc in scop personal. Multumesc.
EU: CARE acea harta sa-ti trimit?
Eu vad ca mi-ai vizitat site-ul de 4 ori si ai download-at hartile de 3 ori http://www.teoalida.webs.com/Harti%20de%20la%20Teoalida%20-%20Ploiesti%20si%20alte%20orase.rar … sau esti cumva unul din cei 5% din vizitatori care nu pot download-a? imi poti explica ce se intampla in cazul tau?
Daca vrei si ALTE harti decat cele oferite GRATUIT pe site… se poate face, dar sa stii ca acum nu mai am timpul liber pe care il aveam in 2005-2007 cand am facut alea, deci plateste daca vrei sa fac ceva nou.
Faza cu a evienta blocurile de un anumit numar de etaje nu prea suna a „in scop personal”
Apropo, in toate aceste 4 vizite, nu ti-a aparut chatul in dreapta-jos? Din cate stiu eu firmele pot bloca accesul la Messenger dar un astfel de web chat NU poate fi blocat.
I-am trimis ultimul mesaj de 2 ori, n-am mai primit nici un raspuns.
Salut,
te intrebam ieri daca stii cumva de unde as putea lua planurile (preferabil detaliate si complete) ale blocurilor Unirea si Mercur din Ploiesti.
Poate asa putem comunica pentru ca ieri de pe tableta nu se vedea nimic.
Multumesc.
Saturday, 10 Aug, 2013
[16:20] Teoalida (trigger): Salut de la adminul site-ului! Daca ai nevoie de ajutor sau chef de vorba, ma gasesti aici!
[16:22] Visitor: Salut,
[16:23] Teoalida has joined the conversation
[16:23] Teoalida: sal
[16:24] Teoalida: ?
[16:25] Teoalida: Te pot ajuta cu ceva?
[16:25] Visitor: Stii cumva de unde as putea face rost de planurile deraliate ale blocurilor unirea si mercur. M-au intrigat de multi ani
[16:25] Visitor: Multam
[16:25] Teoalida: Blocurile alea sunt unice
[16:25] Teoalida: Dar tu stii cum poti face rost de planurile ORICARUI bloc standard?
[16:26] Visitor: Vad ca apesi pe tadte dar nu vad nimic!!!!
[16:26] Teoalida: stai sa le gasim pe alea standard intai si apoi pe cele unicat… daca nici alea standard nu exista, ce te astepti?
[16:27] Visitor has left the conversation
Asta in caz ca te referi la planuri oficiale originale desenate de comunisti.
In caz contrar, probabil te voi putea ajuta eu (asa cum am desenat in AutoCAD planuri la cateva rude)… cu conditia sa-mi dai tu cheile fiecarui apartament si niste bani pentru timpul cat dureaza masurarea fiecarei camere…
Dacă știam cum pot face rost de oricare plan … nu te mai deranjam cu întrebarea mea.
Și da mă refer la planurile originale. Ce și-a modificat fiecare locatar nu mă interesează.
Când o să fac rost de toate cheile de la toate apartamentele o să te caut …sau poate mai devreme.
Nu ți-ar strica puțină educație și puțin bun simț. Ți-am pus o simplă întrebare la care așteptam un simplu răspuns.
Încercările tale de ironie sunt doar încercări penibile.
Oricum … mulțumesc pentru răspunsul tău vrut superior.
Nu inteleg ce ti se pare penibil, ironic sau lipsa de bun simt… e un mod indirect de a zice ca n-am dar as putea face, chiar daca nu in cazul tau, ca nu cred ca as putea intra si masura. Si tu trebuia sa-ti dai seama ca nu pot avea (decat daca le desenez eu, banuiesc ca ai intrebat pentru ca ai vazut planurile desenate de mine).
Puteam zice simplu ca N-AM dar pentru cineva care ofera servicii de design NU E FRUMOS sa raspunda cu NU, daca cumva unii pot fi potentiali clienti?
De exemplu sunt adeseori contactat de oameni care vor sa-si construiasca casa si cauta un plan potrivit pentru dimensiunile terenului lor, fiind imposibil sa ai facute in avans planuri pentru fiecare dimensiune, asa ca le raspund „Daca nu am un plan potrivit voi desena un plan acum!”, nimeni nu se supara, ci doar TU… oare de ce??
fututi mortii matii DRAGOS c ironie vezi tu kkt de copil handicapat facut din laba draq TEOALIDA OFERA SERVICII DE DESIGN ARHITECTURA cum pula mea vroiai sa’ti raspunda??? cu un sut in cur??? teoalida ti’a raspuns f corect si frumos in pula mea U EJTI CACATU KRE HABAR NARE D BUN SIMT TE ROG FRUMOS IMPUSCA’TE…ai face un bine lumii
D-abia acum am intrat pe site-ul ăsta de atunci și văd această gâlmă care habar n-are să scrie dar are gura plină de rahat și-l varsă p-aci.
S-ar putea să te găsesc imbecilule și am să te rog frumos să mă înjuri în față, sunt doar un „copil” de 110 ocale să vedem cum te simți :))))
O să încerc să-ți ofer ocazia să nu te mai ascuzi ca un laș după taste.
Super treaba! Harta Ploiesti si alte orase, planuri blocuri
si statistica apartamente Asta da imagine! Adevarat profesionist.
Pt uz personal..multumesc mult
Multumesc mult pentru ajutor. Sunt nou mutat in oras. Chiar imi este de mare ajutor harta cu blocuri pentru noul meu job. Multumesc inca odata. Spor.
Interesant. Masoneria Globala este interesata de o eventuala colaborare cu dumneavoastra – daca Maltezul (code-brain-ul) de o anume provenienta, merge bine poate sa va spuna ceva ! Masoneria Globala este interesata si de constructia unei Facultati de Bio-Technologie , in zona Bucov – Teleajen si extinderea urbanizarii Ploiestiului… dar este interesat si de alte constructii, si in primul rand de terminarea unor santiere (blocul ADAMA, in Ploiesti, dar sunt constructii propietate Masoneria Globala si-n Bucuresti, intr-un stadiu inacceptabil)… Adresa de e-mail: LRF@ATEIST (server Against, htt://against.bombacuceas.lacul, sau http://cer7or.bappy.com, http://ateist.itgo.com) .
URL: against.bombacuceas.lacul (broken link)
Ce e asta cu masoneria???? Ma intereseaza blocurile, cum putem colabora? Ai pus si adresa de email invalida.
Bună,
As fii interesat să cumpăr o harta a orașului Ploiești precum și o harta a jud.Prahova.
Țin să precizez de la început ca am nevoie de ele ptr. desfășurarea munci mele, sunt agent de vânzări și nu sunt din localitate.
Rămân atent la răspunsul tău.
Îți mulțumesc anticipat.
Un salut!
Cele 18 harti de cartiere iti sunt utile sau vrei o singura harta a intregului oras, cu blocuri indicate? Iti pot vinde PNG fara watermark sau PDF.
Felicitări pentru munca ta <3